Amigdalina( Laetrilul)sau Vitamina B17 in vindecarea cancerului

A defini cancerul ca boală nu este simplu. Chiar și cei ce se ocupă de studierea ei de ani de zile nu o pot defini exact. În termeni simpli și pe înțelesul tuturor se poate spune – cancerul este o tumoare cauzată de înmulțirea necontrolată a celulelor într-o regiune sau mai multe ale corpului.  Se deosebesc două tipuri de tumori: tumoare malignă și tumoare benignă. Tumoarea malignă este cea periculoasă și se caracterizează prin trei proprietăți importante:

– celulele canceroase se infiltrează în țesuturile adiacente lor,
– distrug aceste țesuturi,
– formează alte tumori în alte regiuni ale corpului – metastaze.

Se deosebesc multipli factori generatori de cancer: -substanţele chimice, virusurile, radiaţia, alimentaţia , stresul, insomniile,…etc.

Această boală este consecinţa interacţiunii voastre cu mediul înconjurător, a felului vostru de a vă hrăni şi de a vieţui. Astfel, o treime dintre cancere se datorează unor obiceiuri alimentare, o treime fumatului, şi o treime unor alţi factori externi cum ar fi – expunerea prelungită la soare,supărările şi îmbolnăvirile profesionale. Un ficat obosit, bolnav din cauza supărărilor, a substanţelor otrăvitoare de orice fel, dar şi din cauza medicamentelor, joacă un rol însemnat în formarea cancerului.

Uitându-ne la metodele de “tratare” a cancerului ce se folosesc în medicină modernă (de exemplu: operațiile chirurgicale, tratamentele cu radiații sau chemoterapia), nu este greu de văzut că aceste metode încearcă să combată tumoarea, adică simptomul, ceea ce probabil este o mare greșeală.

Din cele spuse mai sus reiese că în societatea modernă nu ne putem feri de cauzele cancerului, iar medicina modernă, prin metodele folosite, pare a fi pe calea greșită.

Întrebarea inevitabilă este:  există totuși o soluție la această tragedie umană?

După ani de cercetări s-a descoperit marea importanţă a pancreasului în stoparea multiplicării celului canceroase. Teoria trophoblast îi atribuie pancreasului funcţia de a ţine în frâu procesul necontrolat de înmulţire a celulelor în corpul uman, adică cancerul. Ce se întâmplă atunci când pancreasul nu funcţionează normal și nu poate lupta efectiv cu celulele cancerigene? Are natura și pentru astfel de cazuri o soluție? Pentru cei ce cred în teoria trophoblast a cancerului răspunsul este simplu și … pozitiv: DA!

Soluţia este așa-numita Vitamină B17, cunoscută și sub denumirea de Amygdalin sau Laetril. Nu încercaţi să găsiţi în cărţile de medicină informații despre această vitamină. De ce? Fiindcă nu este recunoscută de medicina oficială… De ce? Bună întrebare…

Și totuși, cum poate Vitamina B17 lupta împotriva cancerului? Autorul cărţii “O lume fără cancer”, G. Edward Griffin explică acest fenomen. Molecula Vitaminei B17 este compusă din două componente, o aldehidă benzoică (benzaldehida) și o cianură. Dacă despre aldehida benzoică, probabil, puţini au auzit, despre cianură cred că majoritatea au citit măcar câte ceva. Privite aparte cele două substanţe sunt foarte toxice, în componenţa Vitaminei B17 devin însă inofensive. Astfel de exemple în natură se întâlnesc destul de des. De exemplu clorul (Cl) este toxic în formă pură, dar este inofensiv în sarea de bucătărie (NaCl).

Până în prezent se cunoaște numai o singură substanţă ce poate dezbina Vitamina B17 în cele două componente ale sale. Aceasta substanţă este o enzimă și se numeşte Beta-Glucosidase. Conform lui Griffin în majoritatea celulelor corpului (excepţie făcând organe ca splina, ficatul și glandele endocrine) această enzimă se găsește în cantităţi foarte mici, dar abundă în celulele și ţesuturile cancerigene.  Ca o consecinţă, Vitamina B17 este  descompusă efectiv în componentele sale anume în regiunile afectate de cancer și cu mult mai neefectiv în restul corpului. Astfel ,ţesuturile cancerigene au un conţinut foarte mare de cianură și aldehidă benzoică în vecinătatea lor. Și ce fac? Exact! Mor!
Deci conform acestei teorii, Vitamina B17 este, de fapt, miracolul căutat de medicină de sute de ani: o posibilitate de a distruge celulele cancerigene fără a dăuna țesuturilor sănătoase. Acestea din urmă conţin totuși o cantitate mică de  Beta-Glucosidase, ceea ce ar însemna că Vitamina B17 poate distruge latent și ţesuturile neafectate de cancer, mai ales organele amintite mai sus (splina, ficatul și glandele endocrine), care conţin cantităţi importante de Beta-Glucosidase.

De ce totuși celulele sănătoase splina, ficatul si glandele endocrine nu sunt atacate de Vitamina B17 + Beta-Glucosidase? Fiindcă, conform aceluiași Griffin, în celulele sănătoase se află o cantitate mare a unei alte enzime cu denumirea de Rhodanese, care are proprietatea de a neutraliza cianura și aldehida benzoică și a le transforma din substanţe nocive în substanţe necesare celulelor. Această enzimă “protectoare” se află în cantităţi foarte mici în ţesuturile cancerigene, deci ele nu pot fi protejate.

Conclusionând putem afirma că, pe de o parte, trophoblastul stă la baza vieţii, fiind necesar și indispensabil în primele săptămâni ale unei sarcini.  Pe de altă parte, nu trebuie să iasă de sub control, fiindcă riscă să se transforme în ceea ce numim noi “cancer”. Pancreasul are funcţia de a regla trophoblastul prin intermediul enzimelor pe care le generează. Dacă totuși pancreasul nu se poate isprăvi cu această funcţie, există o a doua redută, care se numeşte Vitamina B17. Această vitamină este compusa din două componente care, privite aparte, sunt foarte toxice, dar în componenţa Vitaminei B17 devenind inofensive. Ţesuturile cancerigene, trophoblastul, conţin o cantitate mare de Beta-Glucosidase care desface Vitamina B17 în componentele sale iniţiale și astfel intoxicându-le. Celulele sănătoase, pe de altă parte, conţin de asemenea Beta-Glucosidase, dar in cantităţi mult mai mici. Plus la aceasta, ele mai conţin o altă enzimă, Rhodanese, care are funcţia de a neutraliza substanțele toxice generate la descompunerea Vitaminei B17. Rhodanese însă se află in ţesuturile cancerigene în cantităţi mici, efectul toxic al componentelor Vitaminei B17 neputând fi stopat.

Unde se găsește Vitamina B17 în natură?

Vitamina B17 este foarte importantă în lupta împotriva cancerului. Această vitamină se gaseşte în numeroase alimente cunoscute şi consumate des.

Vitamina B17 se găseşte în cantităţi mari în caise(sâmburii lor) si uleiul de caise, seminte de canepa si uleiul ei, în cantităţi moderate în mere, cireşe, nectarine, piersici, pere, prune şi seminţe. Afinele, coacăzele, căpşunile şi zmeura conţin vitamina B17, iar în mure se găseşte în cantităţi şi mai mari.

Seminţele de in, hrişcă, mei şi cele de dovleac conţin o cantitate medie de vitamina B17.
Fasolea, un aliment preferat de multe persoane, se află şi ea pe lista legumelor ce conţin această vitamină. Utilizând fasolea în salată sau în mâncare, este o modalitate bună de a adăuga vitamina B17 dietei tale.
Fructele cu coaja lemnoasă sunt surse importante de substanţe nutritive, vitamina B17 găsindu-se în nuci de macadamia, migdale şi caju.
Lucerna, sfecla, eucaliptul, spanacul şi bambusul conţin şi ele vitamina B17. De asemenea, această vitamină se găseşte în cantităţi mari în măcriş. Alte surse unde găsim amigdalina(vitamina B17), sunt – scoarţa de mălin, frunzele de corcoduş, frunzele şi seminţele de gutui, frunzele de păducel alburiu, frunzele şi seminţele de păr, seminţele de porumbar, fructele de scoruş de munte.

 

Articol personal aparut pe site-ul suntsanatos.ro si in revista Fundatiei,,Sanatate prin gandire si alimentatie in memoriam Valeriu Popa,,