Apetitul sexual

Apetisilicoane1tul sexual diminuat este o tulburare sexuala frecventa. Deseori apare cand unul dintre parteneri nu se simte suficient de apropiat de celalalt.
Problemele de comunicare, lipsa afectiunii, lupta pentru putere si conflictele, si a nu fi suficient de mult timp impreuna sunt cei mai frecventi factori. Apetitul sexual diminuat poate apare si la persoanele care au primit o educatie sexuala foarte stricta in copilarie, atitudini negative fata de sex sau experiente sexuale traumatizante (cum ar fi viol, incest sau abuz sexual).

Bolile si unele medicamente pot contribui la aceasta tulburare, in special daca determina oboseala, durere sau stare generala proasta. Uneori pot fi implicate si nivelele scazute ale anumitor hormoni. Conditii psihologice cum ar fi depresia sau stresul excesiv pot duce la scaderea interesului sexual.
Cei mai trecuti cu vederea factori includ insomnia sau lipsa somnului, care determina aparitia oboselii. Apetitul sexual diminuat poate fi asociat si cu alte tulburari sexuale si uneori poate fi cauzat de acestea. Spre exemplu, o femeie care nu poate avea orgasm sau are dureri in timpul contactului sexual, sau un barbat care are probleme de erectie (impotenta) sau ejaculare intarziata isi pot pierde interesul in activitatea sexuala deoarece ei o asociaza cu esecul sau nu se simt bine in aceste situatii.

Persoanele care au fost victime ale unui abuz sexual in copilarie sau ale unui viol, si cele in a caror relatie lipseste intimitatea emotionala, sunt in mod special expusi riscului de a avea apetit sexual scazut.

Apetitul sexual scazut poate fi un semn al problemelor in cuplu.
In alte cazuri, unde exista o relatie excelenta si iubitoare, dorinta sexuala scazuta poate determina ca unul dintre parteneri sa se simta ranit si respins. Acestea pot duce la resentimente si pot face ca cei doi parteneri sa se simta distanti din punct de vedere emotional.
Sexualitatea este acel ceva care poate face ca relatia sa fie si mai stransa, sau poate duce la ruperea ei. Cand unul dintre parteneri este mai putin interesat de sex decat celalalt, si acest lucru a devenit o sursa de conflict, ar trebui sa solicite ajutor profesionist, inainte ca relatia sa devina si mai tensionata.

Rusinea si vina pentru aceasta nevoie primara a fiintei nu reprezinta solutia.

Poti depasi aceste momente, sunt alaturi de tine cu mult drag!