Esti dependent de horoscop, clarvazatori, etc ? Invata sa fii liber!

horoscop_23_iunie_2014_84445600Sunt persoane care nu îşi încep ziua fără să citească horoscopul. Sau fără să îl urmărească la TV. Aşteaptă predicţia pentru această zi, pentru această săptămână, lună sau an. Unii îşi programează nunta sau naşterea copilului- prin operaţie cazariană – în funcţie de planete. Se pare că avem nevoie de confirmări pentru a putea fi fericiţi. Dar ele să vină din astral. Psihologul Maria Verdi ne spune cum să abordăm fiecare zi, fără horoscop.
Viaţa este minunată.
„Viaţa este minunată.Cu toţii ştim. E minunat să fii liber. În fiecare zi, la orice vârstă, căutăm soluţia eliberării noastre. În final, e simplu să fii liber. Dar tot ce este simplu, e greu de obţinut. Întreabă în jur, întreabă-te pe tine. Nu îţi doreşti mai multă libertate? Nu ai dori mai mult timp pentru tine? Copilul vrea mai mult timp de joacă, adultul, timp fără stress, timp să poată respira, acţiona în voie. Zilnic, apar informaţii, una mai eficientă decât alta pentru a ne fi bine. Munca fizică este înlocuită de tehnologie, relaţionarea este facilitată de ,,n,, metode, deplasarea este rapidă. Şi totuşi, omul este mai nefericit ca niciodată. În multitudinea de soluţii, ne împotmolim destul de adânc în frici, în eşec.
Parcă nu mai ştim să trăim fără ghidare
Avem nevoie de meteo pentru a ieşi din casă, ne orientăm după lună sau poziţia soarelui înainte să deschidem gura sau sufletul, stabilim compatibilitatea unei potenţiale relaţii, calculăm numărul de aur pentru afacere sau ghicim în stele sexul copilului. Unde suntem noi în viaţa noastră? Cine îşi asumă pentru cum ne trec şi petrec anii? Cum putem fi liberi, împliniţi dacă timpul nostru este controlat din exterior? Tot ce există în univers, are intenţia primordială de a uşura, nu încâlci destinul omului. Toate ştiinţele sunt necesare pentru facilitare, nu pentru a crea dependenţe.
Astrele predispun cu siguranţă, dar nu dispun
Omul, va trebui să înţeleagă că astrologia, numerologia şi toate vechile ştiinţe, nu servesc la ghicirea viitorului şi nici la sustragerea de la consecinţele faptelor şi acţiunilor sale. Astrele predispun cu siguranţă, dar nu dispun. Omului i-a fost dat liberul arbitru. A fost lăsat să acţioneze şi să îşi asume consecinţele. Suntem milioane de fiinţe umane pe pământ şi sunt doar 12 zodii. Ar fi pământul monoton dacă am fi toţi aproximativ la fel. Cu siguranţă, nativii unei zodii se pot asemăna, dar fiecare om este unic. A lua decizii în funcţie de horoscopul săptămânal, lunar sau anual, este mai degrabă o teamă de asumare. Când încrederea în propriile resurse este diminuată, omul apelează la mentori. Fără să conştientizeze, se lasă controlat, manipulat de poziţia astrelor. În realitate, după o perioadă, viaţa reală se desfăşoară exact după horoscop. De ce? Pentru că profeţiile se împlinesc. În momentul în care ne deschidem către ceva, ne racordăm la acel ceva. Astfel, formăm reţele neuronale noi, care vor face ca ziua, luna, anul, să decurgă aşa cum ele au fost programate. Sunt împrospătate cu fiecare prezicere şi funcţionează cât ne alimentăm cu ghidarea după astre. Astfel, lăsăm să treacă ora sau ziua nefastă, neluând în calcul că o şansă mai poate apare după sute de ani. Emoţiile ne conduc, echilibrul inimă – creier este blocat, orientarea omului este către oracole, vrăjitori, clarvăzători, energeticieni, astrologi, etc. Oricine, mai puţin noi, orice fiinţă ştie ce ne lipseşte şi ce avem nevoie.Opreşte-te o clipă! Priveşte în tine! Fii sincer cu tine! De ce ai nevoie de confirmarea exterioară? Ce îţi lipseşte? Ce nevoie ai să-ţi asumi deciziile luate? Poate frica că eşti respins? Abandonat? Poate lipsa curajului? Orice ar fi, doar tu eşi responsabilul, aşa cum eşti şi beneficiarul. Iar dacă nu ai curaj încă, mai bine ia-ţi câteva ore de psihoterapie şi regăseşte-ţi valoarea, decât să devii dependent!Psiholog Maria Verdi

Articol aparut in : http://www.24deoremuresene.ro/articole/detalii-stire/articol/dependent-de-horoscop-invata-sa-fii-liber.html