Potenţa – preocuparea omului modern?

atentie-la-pastilele-pentru-potenta-18326614

Să fie oare potenţa ,, problema’’ multor cupluri?

Să fi uitat femeia modernă să manifeste feminitatea, senzualitatea?

Şi dacă nu este aşa, atunci cum se explică fuga multor bărbaţi  într-o altă relaţie extraconjugală ? Grijile de zi cu zi şi obişnuinţa să fi adus acea monotonie în cuplu? Oare o altă femeie îi poate trezi erotic, îi poate stimula? Oare într-o altă relaţie îşi pot demonstra  bărbăţia, îşi pot satisface fanteziile erotice?

Dacă potenţa nu este o preocupare a omului modern , cum se explică atunci vânzările din ce în ce mai mari ale produselor farmaceutice în acest domeniu? Şi dacă în relaţia de cuplu intimă, amoroasă nu sunt deficienţe, cum ne explicăm atunci expresia chipului nefericit al atâtor femei şi numărul imens de divorţuri, de cupluri destrămate?

Să fi uitat omul modern adevărata  forţă a iubirii ?

Şi de ar fi aşa, ce am putea face atunci pentru reîntoarcerea la iubirea de cuplu arhetipală, la o armonie inclusiv sexuală?

Cu relația de cuplu la psihoterapie efectul este garantat. Dacă asociem  terapiei de cuplu și medicina naturistă  prin folosirea anumitor plante sau alimente care ajută cu succes la creşterea potenţei şi refacerea tonusului general, deja vorbim de vindecare holistică.

Seminţele de susan – izvoare de forţă sexuală.

În basmele orientale, propoziţia,, Sesam, deschide-te,, avea puterea magică de a înlesni dobândirea unor comori. Poate că a fost ales cuvântul,,sesam’’ deoarece oamenii îşi dădeau seama că micuţa sămânţă de susan cuprindea elemente nutriţionale de o excepţională valoare pentru sănătate. Mărturii scrise arată că seminţele de susan erau cunoscute ca un aliment cu proprietăţi remarcabile. Un exemplu deosebit de grăitor, relatat de istoricul grec Herodot, le atribuie meritul de a fi împiedicat castrarea a 300 de tineri, trimişi cu forţa la Ayattes, pentru a deveni eunuci.

În timpul călătoriei, gărzile s-au oprit la Samos. Aflând ce soartă le fusese hărăzită  băieţilor, locuitorii i-au adăpostit în templul Dianei. Furioşi, paznicii corinteni nu le-au mai dat de mâncare, sperând că foamea îi va face pe tineri să se predea. Dar locuitorii Samosului au organizat repede  ceremonii care impuneau ca toţi membrii corului să stea în jurul templului, ţinând prăjituri cu susan în mână, pentru ca băieţii să le poată lua. Serbările au fost prelungite atât de mult, încât gărzile au renunţat şi au plecat din oraş.

Susanul era una dintre principalele plante cultivate în minunatele grădini suspendate ale Babilonului. Această sămânţă era foarte apreciată, iar producţia sa  se bucura de toată atenţia regelui. Seminţele făceau şi obiectul unor contracte. O tăbliţă antică menţionează un împrumut în bani şi în seminţe de susan.

Babilonienilor le plăcea gustul susanului, asemănător cu al alunelor, şi foloseau seminţele pentru a prepara prăjituri, dulciuri, alcool şi vin. Femeile amestecau seminţele cu miere şi mâncau aceste dulciuri, pentru a-şi stimula glandele sexuale.

Seminţele de susan erau apreciate de învăţaţi ca aliment şi ca sursă de substanţe pentru prepararea parfumurilor. După Herodot, acesta era singurul ulei folosit de babilonieni, aroma şi proprietăţile sale calmante recomandându-l ca uleiul ideal pentru piele.

Consumul seminţelor de susan asigură garantat un bogat aport de săruri aspartice de potasiu şi magneziu. În plus, organismul beneficiază de provizii ample de vitamina E- numită vitamina fertilităţii- ca şi alte elemente nutritive: calciu, fosfor, acizi graşi nesaturaţi( vitamina F) şi lecitină, atât de indispensabili unei bune stări de sănătate. Dar asta nu e totul. Seminţele de susan conţin şi proteine, cu 50 % mai mult decât se află în carne. Dr. Leathem, de la Rutgers University arată că hipofiza secretă un hormon compus în special din proteină şi că aceste elemente nutritive sunt indispensabile dezvoltării sale. Hormonul hipofizar este un factor cheie pentru buna funcţionare a glandelor sexuale.

Cum se pot folosi seminţele de susan?

Puneţi o cană de seminţe de susan zdrobite într-o salatieră. Turnaţi treptat puţină miere şi amestecaţi. Dacă vreţi să adaugaţi o aromă, puneţi vanilie, unt de arahide etc. Formaţi biluţe, aşezaţi-le pe un platou şi băgaţi-le în frigider.

Seminţele de susan pot fi utilizate în diverse moduri. Se pot presăra in salate, în ciorbe, la deserturi, adaos la  toate mâncărurile, se poate face din ele o băutură energizantă-laptele de susan, sau binecunoscuta halva de susan.

Seminţele de dovleac  pentru superman

Seminţele de dovleac sunt folosite pentru efectele lor benefice asupra prostatei, încă din timpuri imemoriale. Acest remediu favorit al gitanilor, al germanilor, şi al multor altora, a atras, până la urmă, atenţia omului de ştiinţă. Dr. Devrient, de la Berlin, arată că a remediat tulburări ale prostatei, dându-le pacienţilor lui să consume cu regularitate seminţe de dovleac.

Iată ce scria dr. Devrient ,, există o plantă puţin cunoscută până acum, a cărei acţiune preventivă şi revitalizantă asupra oamenilor este mult apreciată de medicina populară din America şi Europa. Experienţa arată că, în ţările în care această plantă este consumată din abundenţă la orice vârstă, adenomul de prostată şi consecinţele sale sunt extrem de rare.,,

Efectele binefăcătoare ale aminoacizilor şi mineralelor componente în seminţele de dovleac.

Prostata fabrică lichidul prostatic, care întreţine vitalitatea spermatozoizilor. Dezvoltarea adenomului de prostată blochează vezica urinară, provocând tulburări de micţiune- din ce în ce mai frecvente şi mai dureroase- şi eventual, probleme grave.

Un nou remediu a fost folosit în tratamentul adenomului, fără a recurge la chirurgie. Este vorba de combinaţia a trei aminoacizi: alanina, glicina şi acidul glutamic. Doctorii Julian Grant şi Henrz Feinblatt, care au descoperit acest remediu, relatează că pacienţii suferinzi de adenom de prostată asociat cu tulburări de micţiune, au înregistrat o ameliorare rapidă şi spectaculoasă. Simptomele nu au mai reapărut, atâta timp cât bolnavii au luat remediul.  Seminţele de dovleac conţin aceşti aminoacizi pe care i-au folosit dr. Grant şi Henrz.

Analiza ţesuturilor prostatei şi a spermatozoizilor evidenţiază concentraţii foarte mari de zinc, în schimb, în ţesuturile prostatice bolnave, cantităţi foarte mici. Anumite studii, despre care vorbeşte dr.Mayer, arată că în ţările unde carenţa de zinc este foarte întâlnită, dezvoltarea organelor sexuale este deficitară. Descriind un grup de subiecţi din zona Cairo, dr. Mayer scrie:,, Organele genitale externe ale acestora erau extrem de puţin dezvoltate, cu testicule atrofiate şi cu penisul mic; ei nu aveau păr pe faţă, pe pubis sau sub braţ…’’Seminţele de dovleac sunt una dintre sursele alimentare naturale cele mai bogate în zinc.

Magneziul este un alt element important care se găseşte din abundenţă în seminţele de dovleac.

Oamenii de ştiinţă francezi au obţinut rezultate remarcabile în prevenirea şi tratarea tulburărilor prostatice, cu substanţe pe bază de magneziu. Un medic francez a realizat o anchetă pe lângă colegii săi care luau clorură de magneziu. Astfel, la patru din cinci pacienţi , tulburările de micţiune au scăzut în mod considerabil sau au dispărut cu totul, din momentul în care au început să ia caşetele de magneziu.

Uleiul din germeni de grâu, pentru o viaţă sexuală sănătoasă

Uleiul din germeni de grâu este bogat în vitamina E şi în alte substanţe valoroase. Cercetarea ştiinţifică a arătat că acest excelent produs natural este favorabil atât feminităţii, cât şi virilităţii. Se cunosc cazuri în care uleiul din germeni de grâu a provocat ovulaţia sau a mărit procentul de spermatozoizi la femeile şi la bărbaţii care fuseseră sterili.

Dr. Shute, din Canada, renumit pentru lucrările sale asupra vitaminei E şi a bolilor cardiace, a folosit, de asemenea, vitamina E pe scară largă, pentru tulburările sistemului de reproducţie. El arată că experienţele pe animalele de laborator, care erau hrănite natural, cu alimente total lipsite de vitamina E, au provocat tulburări ale sexualităţii acestora: atrofia progresivă a anumitor organe reproducătoare, micşorarea producţiei de spermatozoizi şi, ca urmare, sterilitatea totală. În schimb, administrarea de vitamina E, înainte de atrofia totală, a restabilit producţia de spermatozoizi.

Dr. Shute prescrie vitamina E provenită din uleiul de germeni de grâu, în cazul avorturilor spontane sau ale naşterilor premature ori în cazurile de sterilitate a pacientelor sale.

Un elixir modern al dragostei

Mierea este folosită ca aliment şi ca remediu, încă din antichitate. Este deseori menţionată în Biblie, ca şi în textele sacre din India, Egipt şi Persia.

Pe atunci, în timpul celor 30 de zile care urmau ceremoniei nupţiale, tânăra mireasă bea o băutură pe bază de miere, pentru a-şi spori fecunditatea şi pentru a se proteja împotriva frigidităţii. De la acest obicei vine şi expresia ,, luna de miere’’.

Băutura antică era făcută din malţ( orz încolţit şi uscat) şi miere, fermentate şi aromate. După aceea, malţul a fost înlocuit cu hameiul.

Se considera atunci, că acest elixir era binefăcător pentru glandele sexuale feminine, mierea conţinând şi acidul aspartic şi vitamina E precum şi estrogen, unul dintre hormonii sintetizaţi în special de către ovare şi implicat în sexualitatea feminină.

Există multiple posibilităţi de rezolvare a patologiei  organelor sexuale, totuşi, pentru fiecare bărbat există şi infinite moduri de a-i declara femeii iubite dragostea sa.  Evitaţi încadrarea în şabloane a dorinţelor dumneavoastră erotice, căutând să trăiţi cât mai liberi, fericiţi şi plini de spontaneitate. Nu limitaţi erotismul la şedinţe care să ţină o durată prestabilită de timp sau la seturi de exerciţii bisăptămânale, ci lăsaţi-l să se joace liber în voi şi prin voi şi să vă umple astfel permanent de bucurie!