Semne că ești într-o relație de cuplu toxică

SZmHl91eAlIs-350x250

 

 • Toate acţiunile tale aduc nemultumire. Indiferent ce faci, ce spui. Ţi se reproşează că greşeşti, că nu este bine. Ţi se demonstrează că nu ai dreptate, ca esti vinovat(ă).
 • Nu-i mai atragi atentia. Nu eşti vazut(ă), apreciat(ă). Îmbraci ceva minunat,  eşti prea gras(ă) sau prea slab(ă). Ai un rezultat bun în carieră sau în alte domenii, nu este atât de important. Nu primeşti apreciere, atenţie.
 • Este obosit(ă), plictisit(ă) mai tot timpul. Orele trec fără a face ceva constructiv împreună. Din orice motiv, oricât de mic, vă certaţi.
 • Vorbeşte doar despre ea(el). Are prea multe probleme, doar ei(lui) îi merg toate pe dos. Nu vede nicio soluţie la orizont, griji, doar griji. Dacă dai sfaturi, sare la ceartă că minimalizezi eşecurile ei(lui).
 • Aşteaptă să fie răsfăţat, protejat de tine. Uită că eşti partenerul de cuplu, nu părintele. Alături de tine, face regresie emoţională în anii copilăriei. Eşti mai mult o mamă decât femeia din viaţa lui.
 • Când socializezi cu sexul opus, este ochi şi urechi. Este prezent(ă) în activitatea ta online, are parola conturilor de facebook, etc. Cum i se pare ceva în neregulă, deja ies scântei.
 • De fiecare dată când îţi exprimi dorinţa de a ieşi împreună, apare ceva urgent, neprevăzut în viaţa lui(ei) personală. Ceva, ce face ca timpul liber să fie petrecut fără tine.
 • Uită des cele mai mici şi mărunte gesturi de drăgălăşenie. Un film, un ceai, o floare, un răsărit, un apus, o zi importantă din viaţa ta. Momentele petrecute împreună sunt ca între doi colegi sau buni amici.
 • Relaţia intimă a devenit o rutină, o descărcare hormonală la nevoie. Sau un război, în care fiecare deleagă vina pentru că totul durează 3 minute. Nici sexul nu vă mai ajută. Eşti nemulţumit(ă), mirosul pielii îţi este din ce în ce mai acid, îţi apar bube pe la colţul gurii( câte otrăvuri eviţi să-i spui), rareori mai simţi plăcere,  te blochezi tot mai des.
 • Din zi în zi eşti mai nefericit(ă), te simţi singur(ă) în doi, te izolezi de lumea reală, te refugiezi în mâncare, în ţigări, în energizante, etc. Agitaţia creşte, reproşezi pentru starea în care sunteţi. Ţi se răspunde că ai o problemă, că totul este ok, firesc, că vrei prea mult.
 • Toţi cei din jur văd că eşti în neregulă, tu aştepţi de ceva ani o schimbare. Citeşti, faci sport, aplici tehnici pozitive, mergi la seminarii. Şi totuşi, eşti singurul care vrea o schimbare.

Şi semnele pot continua….

Te-ai gândit vreodată că dacă tu nu te apreciezi, nu te iubeşti, nu te respecţi, nu poţi cere asta altora ?

Ceilalţi se comportă cu tine, cum te comporţi tu cu tine…

Sunt tovarăşul de călătorie ce te ajută să inveţi, să poţi. Să creezi viaţa dorită! Te aştept, Om drag!