Spiritualitate

Avem nevoie de miracole in fiecare zi.

Numarul din ce in ce mai mare de pelerini, participanti la  grupurile spirituale, confirma inclinarea societatii catre Divinitate. Indiferent cum i-am spune(conform credintei in care ne-am nascut), Dumnezeu exista pentru fiecare.  Si cand totul se naruie, cand nimic din exterior nu mai ajuta, omul apeleaza in ultima instanta la Dumnezeul lui. 

Cum stim ca ne aflam pe o cale spirituala autentica sau fugim de realitate?  

,,Discipolul se apropie de maestrul său:
– De ani de zile sunt în căutarea iluminării, spuse el. Simt că sunt aproape să o ating. Am nevoie să ştiu care e pasul următor.
– Cum te întreţii?, întrebă maestrul.
– Nu am învăţat incă să fiu autonom; mă ajută părinţii. Dar ăsta e doar un detaliu.
– Pasul următor pe care trebuie să-l faci e să te uiţi direct la soare timp de jumătate de minut, spuse maestrul.
Discipolul îi urmă sfatul, ascultător. După ce trecură 30 de secunde maestrul îi ceru să-i descrie ce avea împrejur.
– Nu reuşesc să văd. Soarele m-a orbit! spuse discipolul.
– Un om care caută doar lumina, evitând propriile responsabilităţi, nu va găsi niciodată iluminarea. Şi unul care se uită fix doar la soare va orbi. Fu comentariul mestrului. ,,

Spiritualitatea autentica apare atunci cand ne-am maturizat emotional deja. Inteligenta intelectuala, inteligenta emotionala, apoi inteligenta spirituala. Nu poti gasi divinitatea in conflict cu tine si cu cei din jur. Prin conectarea cu tine,  prin relatia sincera cu tine, in interiorul tau vei gasi Miracolul cautat.

Dumnezeu ne raspunde in Pacea inimii.

Cum raspundem nevoii tale spirituale?

Organizam in acest sens grupuri terapeutice, ateliere practice, calatorii initiatice, seminarii, scopul  lor fiind  relaxarea,  centrarea si conectarea  cu sinele interior prin meditatie,  exercitii fizice, exercitii de respiratie, conect dans, jocuri, etc.